top of page
motor.jpg

Formgjutna

hörselskydd

för MC

Individuellt tillverkade hörselskydd som sitter stadigt och bekvämt på plats under hjälmen när du är ute och kör. Det tröttande och skadliga vindbruset dämpas, samtidigt som du fortfarande kan höra trafiksignaler och det goa motorljudet.

Eartech Road

2 495 kr 

Formgjutna öronproppar som dämpar bort vindbruset när du kör så att du slipper bli trött och få skador på din hörsel. Rekommenderas till dig som vill bli av med så mycket som möjligt av vindbruset och där det inte är så viktigt att höra intercom i hjälmen. Tillverkas i mjuk silikon. 

Hörselskydd_Road_trans.jpg

By Pluggerz

Eartech DM

By Pluggerz

2 695 kr 

Hörselskydd_DM_trans.jpg

Formgjutna hörselskydd i mjuk silikon. Är utrustade med utbytbara filter som dämpar ljudnivån på vindbruset, samtidigt som du bibehåller en naturlig ljudbild i öronen. På så vi kan du fortfarande höra tal och musik bra. Rekommenderas till dig som vill kunna höra intercom i hjälmen så bra som möjligt. 

Bellman Drive

By Bellman & Symfon

2 495 kr 

bellmandrive-horselskydd.png

Bellman Drive är utformade efter ett exakt avtryck av ditt öra vilket gör att de sitter säkert och bekvämt på plats under hjälmen utan att skava. Hörselskydden sänker ljudnivån på det skadliga vindbruset, samtidigt som du fortfarande hör det egna motorljudet och signalerna i trafiken klart och tydligt.

Image by Christopher Burns

Så här beställer du 

1

Boka tid 

För att beställa formgjutna hörselskydd behöver du boka en tid för att gjuta av öronen. Du kan boka tid via telefon eller online. Räkna med att besöket tar ca 20-30 min.

2

Avtryck 

Vid besöket få du information om vilken modell och dämpning som är lämpligast för dig utifrån dina behov. Därefter tar vi avtryck av dina hörselgångar. 

3

Tillverkning

När avtrycken är gjorda, skickas de iväg för att tillverkas till individuella hörselskydd. Leveranstiden ligger på ca 3-4 veckor.

4

Återbesök

När dina formgjutna hörselskydd är tillverkade får du komma tillbaka på ett återbesök där vi säkerställer att passformen är bra, samt går igenom skötsel och hantering. 

Hur mycket ljud tål man?

Visste du att om du kör i 120 km/h, blir ljudnivån innanför motorcykelhjälmen i genomsnitt 100 decibel vilket kan orsaka skada på din hörsel efter redan 15 min. 

 

I först hand är det inte ljudet från vägen eller motorljudet som är orsaken till denna höga ljudnivå, utan bullret från vinden som uppstår när du kommer upp i hastighet. 

 

Motorcyklister som regelbundet exponeras för vindbrus kan i längden drabbas av permanent hörselnedsättning och tinnitus. Förutom att hörseln kan ta skada, blir du även trött av vindbruset vilket kan påverka din uppmärksamhet i trafiken.

bottom of page