top of page
New Project (11).jpg
Ultralight_IMG_0599-2-tone-enhance-2%20(

Formgjutna
hörselskydd

Vad är ett formgjutet hörselskydd?

Hörselskydd för alla tänkbara ljudmiljöer

Formgjutna hörselskydd tillverkas individuellt utifrån en exakt avgjutning av dina hörselgångar. På så vis sitter hörselskydden perfekt på plats och är mycket bekväma att bära. Det gör att kan du använda hörselskydden under flera timmar i sträck utan att de skaver eller glider ur dina hörselgångar.

EarWise erbjuder ett av Göteborgs bredaste sortiment av formgjutna hörselskydd. Hos oss kan du beställa individuella hörselskydd som är anpassade för en rad olika yrken och fritidsintressen som exempelvis musiker, jägare, pedagoger och hantverkare.

Välj hörselskydd efter ljudmiljö

Nedanför kan du hitta rätt hörselskydd baserat på det yrke du har eller den ljudmiljö som du vistas i.

 

Är du osäker på vilket hörselskydd som skulle passa bäst för dig? Slå oss en signal eller kontakta oss här så hjälper vi dig med att välja rätt hörselskydd.

Eartech-DM-formgjutna-hörselskydd-svart.
små-diskreta-formgjutna-öronproppar.png

Så här beställer du 

4. Leverans

När dina formgjutna hörselskydd är tillverkade få du komma tillbaka på ett återbesök där vi säkerställer att de sitter korrekt på plats, samt går igenom skötsel och hantering. De kan även skickas direkt hem om så önskas.

3. Tillverkning

När avtrycken är gjorda, skickas de iväg för att tillverkas till individuella hörselskydd vilket tar ca 3-4 veckor.

2. Avtryckstagning

Vid besöket få du information om vilken modell och dämpning som är lämpligast för dig utifrån dina behov. Därefter tar vi avtryck av dina hörselgångar. Läs mer vad avtryckstagning är här.

1. Tidsbokning

För att prova ut formgjutna hörselskydd behöver du boka en tid. Du kan boka tid här eller ringa oss. Räkna med att besöket tar ungefär 20-30 minuter. 

Guitar Silhouette
 • Hur går avtryckstagning till?
  Vid avtryckstagning börjar vi alltid med att undersöka dina öron med ett otoskop för att bedöma hur hörselgången och trumhinnan ser ut samt för att säkerställa att det inte finns vax i vägen. Sedan läggs en skumgummi-pad in i hörselgången för att skydda trumhinnan från avtrycksmassa. Hörsegången och ytterörat fylls sedan med en avtrycksmassa i silikon som härdar efter ca 3-4 minuter. När avtrycksmassan har stelnat tas den försiktigt ut ur hörselgången, och därefter har vi ett perfekt avtryck av ditt öra.
 • Vad ska jag tänka på inför avtryckstagning?
  Se alltid till att dina öron är rena från vax innan du ska ta avtryck hos oss. Om du är osäker på om du har vax i öronen, rekommenderar vi att du bokar en tid på din vårdcentral för rengöring av öronen eller själv behandlar med örondroppar som finns att köpa på apoteket. Om du har rikligt med vax i öronen kan vi inte garantera att det går att göra en avgjutning.
 • Hur lång tid tar det innan jag få mina formgjutna hörselskydd?
  Ca 3-4 veckor.
 • Hur lång livslängd har ett par formgjutna hörselskydd?
  Generellt 4-5 år.
 • Hur ska jag rengöra mina formgjutna hörselskydd?
  Rengör regelbundet dina hörselskydd med ljummet vatten och en mild tvållösning för att få bort smuts och vax. Skölj sedan av hörselskydden och låt de torka ordentligt innan du lägger tillbaka dem i medföljande etui. Obs, på modellerna Eartech DM och 2in1 är det viktigt att du tar ur filtret innan du rengör hörselskydden med vatten eftersom dämpningen och ljudkvalitén annars kan försämras.
 • Vilka garantier har jag vid köp av formgjutna hörselskydd?
  Eftersom formgjutna hörselskydd är individuellt anpassade efter dina egna öron och inte kan användas av någon annan än dig själv tilllämpas generellt ingen returrätt. Dock har du följande garantier: Hållbarhetsgaranti - vid köp av formgjutna hörselskydd har du 2 års garanti på hörselskydd och filter. Garantin omfattar ej skada som skett i oenlighet med bruksanvisningen. Passformsgaranti - om hörselskydden har en dålig passfom åtgärdas detta kostnadsfritt inom 3 månader från leverans för Eartechs hörselskydd (samt soundscope) och 2 månader från leverans för Hörluchs hörselskydd. Filtergaranti - om hörselskydden upplevs dämpa för mycket eller för lite kan filtrena bytas kostnadsfritt inom 4 veckor från leverans. Filtrena ska vara i nyskick när de returneras.
 • Jag skulle vilja få mer information om era formgjutna hörselskydd, kan jag bara titta förbi er?"
  Nej, vi har ingen drop-in utan tar endast emot tidsbokade besök. Om du inte bestämt dig för om du vill beställa ett par formgjutna hörselskydd, utan i första hand vill ha ytterligare information och konsultation, kan du boka in ett besök online här eller via telefon på 031-320 42 44. Besöket är kostnadsfritt.
 • Vi är ett företag som vill beställa formgjutna hörselskydd, kan ni komma ut till oss för att göra avgjutningar?"
  Absolut. Vi kan komma ut till er och göra avgjutningar direkt på plats. Slå oss en signal på 031-320 42 44 eller skicka mail så berättar vi mer.
Fick du inte svar på din fråga?
Fyll i formuläret så svarar vi inom kort

Tack för ditt meddelande!

Fästpunkt 1
Fästpunkt 2
bottom of page